BLOG

Igor Bedřich
07.02.2014
00:00

Obložky kovových zárubní, taky Vám tvrdí že to nejde?

Jsem velmi rád, když mohu klientovi udělat radost a říct úplný opak toho, co jim říkají jiné firmy. Zatím se mi nestalo, abych řekl, že to nejde.

Ano, je to tak. Obložky kovových zárubní jsou stále problém pro většinu výrobců a prodejců. Možná abych nekřivdil výrobcům, myslím, že to bude spíše problém prodejců a montérů.

Výrobek jako takový, má v nabídce téměř každý výrobce dveří a zárubní. Konstrukci těchto zárubní mají firmy trochu odlišnou, ale v podstatě základ je pořád stejný.

Pokud máte kovové zárubně rovně zazděné, nemělo by být problém tyto zárubně obložit. Jenže jak se většinou říká „Asi soudruzi udělali někde chybu“

Kovové zárubně bývají nejčastěji sevřené prostředkem, takže průchozí šířka je jiná nahoře a uprostřed. To je příčinou špatného zazdění.

Pokud máte kovové zárubně křivé, ptejte se jestli to nebude vadit při osazení nových obložkových zárubní a následném užívání.

 

 

Velmi často kraje zárubní přesahují přes zeď, jak to vidíte na dolních fotkách

 

Kovová zárubeň přesahující přes stěnu. Pokud budete kreativní, přemalujete si ji, jako to vidíte na fotce. A nebo si jí necháte obložit.

 

Kovová zárubeň s přesahem přes stěnu. Při zaměření se vždy ptejte, jestli nové zárubně dokáží tuto nerovnost překrýt.

 

 

O různých výklencích, a sešikmených špaletách se ani nebavím.

 

 

V těchto případech se firmám do obkládání moc nechce. Důvod je jednoduchý.

Pro montáž je téměř nulová spára na pěnu a vyvážení, takže když máte kovovou zárubeň křivou, nová obložková se tam už nevejde. Těchto skutečností jsou si prodejci a montéři vědomi. Proto vám radši řeknou, že to nejde a musíte to vybourat.

Pokud se opravdu setkáte s tímto závěrem, mile rád Vás ujistím že to jde.

Obklad kovových zárubní, a další podrobnější informace také naleznete na našem druhém webu
www.interierove-dvere-brno.cz

S pozdravem Igor Bedřich

 

 

Máte podobnou zkušenost jako někteří naši klienti. Napište mi, jak to dopadlo u vás doma.